9 trikova kako da sačuvate farbanu kosu

Dugotrajna boja kose zavisi od dobro hidrirane kose!  Boja kose može učiniti kosu poroznijom, što uzrokuje da ona lakše upija i oslobađa vlagu. Ovo može uzrokovati gubitak molekula boje svaki put kada vam se kosa pokvasi. Evo saveta kako da zadržite što više vlage u kosi, održavajući najbolje moguće stanje.

1. Neka vaš stilista koristi samo kvalitetne boje za kosu

Započnite tako što ćete zamoliti svog frizera da koristi profesionalnu boju za kosu sa svojstvima kondicioniranja koja će nastaviti da održava kosu tokom nedelja. Boja kose sa prirodnim uljima pomoći će vam da zadržite vlagu u vašoj farbanoj kosi i učiniće da izgleda sjajno i zdravo. Boja za kosu bez amonijaka je još jedna sjajna opcija.

2. Ređe šamponirajte svoju obojenu kosu

Da biste sprečili da voda ispere vašu jarku boju, odgovor je jednostavan: ređe perite kosu. Da biste zadržali ona prirodna ulja koja pomažu u kondicioniranju vaše obojene kose, šamponirajte samo dva ili tri puta nedeljno, i nikada više nego svaki drugi dan. Ovo će pomoći da vaša boja traje duže i pomoći u održavanju zdravlja vaše farbane kose.

3. Kada ne perete kosu, čuvajte kosu pod tušem

Tokom tih “slobodnih dana”, nosite kapu za tuširanje kako se vaša farbana kosa ne bi pokvasila dok se tuširate jer to može dovesti do izbledenja neke boje. Ili, podignite kosu u labav punđu ili konjski rep kako biste je zaštitili od kvašenja.

4. Smanjite temperaturu vode kada perete obojenu kosu šamponom

Kada perete šampon, držite se mlake ili hladnije temperature vode. Super topla voda brže izbacuje boju iz kose i skida boju jer otvara površinu pramena kose, što uzrokuje da molekuli boje pobegnu.

5. Nahranite kosu svaki put kada šamponirate farbanu kosu

Kada perete šampon, obavezno kondicionirajte svoju obojenu kosu svaki put regeneratorom koji štiti boju. Nahranjena kosa će pomoći da vaša boja izgleda sjajnije i ujednačenije. Čak i ako imate finu kosu, kondicionirajte vrhove, koji su najstarije dlake na vašoj glavi i imaju najviše oštećenja. Počnite od svojih ušiju i spustite se do krajeva.

6. Izbegavajte sulfate na farbanoj kosi

Sulfati mogu skinuti boju sa kose, pa potražite šampon bez sulfata. Sulfati sadrže so, koja uklanja vlagu, a gubitak vlage je jedan od glavnih uzroka bledenja boje. Svi naši Helen Seward šamponi su bez sulfata i dodatih soli tako da su oni odlični za svaku upotrebu.

7. Koristite manje toplote na kosi kad god je to moguće

Farbana kosa je podložnija oštećenju, pa izbegavajte da koristite fen, pegle za kosu ili figaro. Kad god možete, pustite da se vaša farbana kosa osuši prirodno. Ako ćete koristiti toplotu, nakon upotrebe šampona i balzama koji štiti boju, nanesite proizvod za stilizovanje koji štiti od toplote. Ako morate da sušite farbanu kosu, držite je na najnižoj temperaturi. Ako vaš fen ima postavku hladnog sušenja, koristite to umesto toga.

8. Ne farbajte kosu previše često

Previše dobrih stvari može postati loša stvar, a to uključuje i boju kose. Prečesto farbanje kose može prouzrokovati štetu, tako da ne bojite više od jednom u pet do šest nedelja. Kada počnu da se pojavljuju koreni, na tržištu postoje različiti proizvodi koji vam pomažu da pređete do sledećeg farbanja. Kompleti za popravku kod kuće, maskara za kosu i korektori za korenje u spreju mogu pomoći da se rešite „rajsferšlusa“ i sakrijete sede između tretmana farbanja kose. Jedan od preparata je QUICK AND EASY ROOT CONCEALER koji će biti vaš spas u ovim danima!

9. Ako vam je kosa oštećena, ne preskačite redovno šišanje

Ako su vam farbani pramenovi kovrčavi, vaša kosa može biti oštećena. Najbolji način da vaša farbana kosa izgleda najzdravije je da se redovno šišate. Ne morate da preterate u dužini, već tek toliko da izlizane krajeve odstranite.

Društvene mreže

Najnoviji proizvodi

Krema za oblikovanje kovrdža Maxima Free Style

maxima free style curly krema za oblikovanje kovrdzave kose

1.900 din.

Još saveta za zdravu kosu

5 saveta za negu kose ovog proleća

Zima je konačno gotova, ali šteta od suvog vazduha i hladnih temperatura ostaje na kosi. Proleće i leto su dobrodošla promena, ali promena klime može