5 saveta za negu kose ovog proleća

Zima je konačno gotova, ali šteta od suvog vazduha i hladnih temperatura ostaje na kosi. Proleće i leto su dobrodošla promena, ali promena klime može još više oštetiti vašu kosu ako niste spremni. Ako ste stilista, sada je vreme da počnete da prenosite ove savete svojim klijentima. Vlaga, toplota i voda u bazenu oštećuju kosu na različite načine. Nemojte odlagati; samo napred i počnite da tretirate kosu sa malo ljubavi i pažnje – treba joj to, sigurno!

Počnite sa odlaskom kod frizera

Hladno zimsko vreme je konačno prošlost i ima li boljeg načina da proslavite nego da odete na preko potrebnog šišanje i osveženje kose? Započnite sezonu govoreći „zbogom“ tim oštećenim krajevima. Samo jedno malo šišanje može učiniti da se osećate sveže i spremno za proleće i lepše vreme!

Izborite se protiv kovrdžanja kose

Sva ta toplota i vlaga mogu biti dobrodošla promena, ali to uvek dolazi sa malo kovrdžanja. Pronađite odgovarajuće ulje za kosu koje vam može pomoći da ukrotite tu neposlušnu kosu. Naša preporuka su: kokosovo ulje, arganovo ulje i bademovo ulje.

Ne zaboravite na hidrataciju

Ovo zvuči prilično očigledno za izbegavanje suvih vrhova, ali je još važnije da kosu dobro hidrirate u proleće kako bi bila dovoljno jaka da preživi leto. Stavite svoj trenutni regenerator na donju policu za sada i investirajte u neki regenerator isključivo za toplo vreme. Ako kosa počne da deluje masno, samo malo smanjite svoj režim.

Čuvajte se Sunca

Sunce može oštetiti vašu kosu kao što može oštetiti vašu kožu. Nanošenje na kožu SPF 30 neće učiniti mnogo za vašu kosu, ali šampon za zaštitu od UV zračenja će pomoći u smanjenju efekata sunca, posebno na farbanoj kosi. Recite „Ne“ neželjenim pramenovima i suvoći! Takođe, mnogo će vam pomoći nošenje šešira ili marame.

Hlor nije bezopasan

Polako se bliži to vreme! Žurke i dani za uživanje u bazenu su na putu, što znači da su oštre hemikalije odnosno hlor u bazenima takođe tu. Ne propustite igru odbojke na vodi; ali nakon toga očistite kosu šamponom za dubinsko pranje i bićete siurni. Sve dok redovno perete kosu nakon bazena, te hemikalije neće imati šanse. Za dodatni zaštitni korak, premažite kosu balzamom pre nego što odete u bazen. Regenerator sprečava da vaši pramenovi apsorbuju što više vode. To je pobeda u oba smera!

Ne moramo da vam kažemo da sa vašmj kosi treba dobro postupati ako želite da izgleda i da se oseća zdravo. Praćenje ovih jednostavnih saveta osiguraće da vaša kosa bude spremna za svu zabavu na suncu koju proleće i leto nude.

Društvene mreže

Najnoviji proizvodi

Krema za oblikovanje kovrdža Maxima Free Style

maxima free style curly krema za oblikovanje kovrdzave kose

1.900 din.

Još saveta za zdravu kosu

5 saveta za negu kose ovog proleća

Zima je konačno gotova, ali šteta od suvog vazduha i hladnih temperatura ostaje na kosi. Proleće i leto su dobrodošla promena, ali promena klime može